Apr 26, 2011

alhamdulillah




just wanna to say...

ALHAMDULILLAH!

praise to Allah...


-
-
-
-
-
-
-



Sistem Semakan Keputusan Peperiksaan Program Dua Tahun Matrikulasi Online v1.0
Kolej-Kolej Matrikulasi
Kementerian Pelajaran Malaysia
Isikan USERID dan pilih Kolej anda:
Nota: Format USERID: NO.MATRIK + 6 DIGIT terakhir dalam No.k/p ,
Contoh: MS0716602091115190


Userid: MS1017673827095170 | No Matrik: MS1017673827 | No. KP: 921105095170
Kolej: Kolej Matrikulasi Perak
SUBJEK
GRED
DE023
A-
DM024
A-
DK024
A
DF024
A
DB024
A-
PNGK
3.84
STATUS
LULUS

"Paparan keputusan ini adalah bagi subjek teras sahaja. Keputusan ini tertakluk kepada keputusan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Bahagian Matrikulasi kemudian."
Thanks to azalan@kmk.matrik.edu.my
"Sharing is caring"


feels?

sudah tentunya rasa macam ni...
-
-
-
-
-
-
-
-

haha. tak bole blah kan muke?


So, atas kesempatan ni, saye nak ucapkan THANKS A LOT kat lecturer2 yang banyak membantu...kawan2 yang supportive dan juga my parents yang sentiasa mendoakan kejayaan saye. I'm really appreciate it la! Tahniah ye dekat kawan2 yang dapat 4 flat tu! Bagi yang tak dapat 4 flat tu... (macam saye..isk3..) bersukur je la dengan apa yang anda dapat. Sesungguhnya kejayaan hari ini adalah satu permulaan untuk kejayaan akan datang.  Aminnn!








notakaki : sungguh seronok sebab dapat jumpe lagi dengan 'si dia' next sem! ^_^

Apr 25, 2011

10 + 4 tanda Lelaki berstatus bahaya




1) Lelaki yang sering berkata: "Abang memang sayangkan ayang tapi abang belum bersedia untuk hubungan yang lebih serius." Mungkin lelaki ni hanya nak main-main je.


2) Lelaki yang telefon atau SMS ikut suka hati mereka sahaja tapi bila we need them, bayang pon tak nampak. okey okey positive thinking, diorang busy kowt.



3) Lelaki yang ajak dating tapi tak dating pown. Dia ajak korang keluar pon sebab bosan-bosan tak tahu nak buat apa. Tak yah dating lah gitu.


4) Lelaki yang dah ada gelifriend tapi selalu call or SMS or jumpa anda. Ada awek dah tapi still kacau yang lain jugak. Positive thinking, owh ada keperluan tugasan kowt. Okey.


5) Lelaki yang selalu berfikir semua perkara yang dilakukan mereka betul. Positive thinking lagi, sebab diorang lebih tahu kan?


6) Lelaki yang sentiasa blur, tidak faham kehendak wanita. Positive positive, tak ada adik beradik perempuan kowt sebab tu lah macam blur sikit nak faham girls.



7)Lelaki yang tidak tahu kehendak sendiri apatah lagi kehendak wanita. Positive positive thinking. hmm



8) Lelaki yang doplohempat jam nak berkepit dengan anda tanpa mengira masa dan keadaan. Well, nanti lama-lama rimas jugak. Positive thinking, err tak dapat nak positive nak negative thinking je, kenapa nak kena berkepit ha? T____T



9) Lelaki yang suka kutuk lelaki lain dengan harapan para wanita tidak mendekati lelaki tersebut. Positive thinking?



10) Lelaki yang tidak dapat memberi layanan yang baik dan betul kepada seorang wanita, pendek kata merendah-rendahkan wanita.Positive thinking, mungkin lelaki tu emosional ke, emosi terganggu. -__-




Well, tak semua lelaki begitu, banyaaaaaaak lagi lelaki yang baik-baik di luar sana kan? =) Tapi 4 golongan bawah ni LAGI dalam status bahaya. 10 golongan dekat atas ni kita boleh nampak dan tahu but lagi 4 golongan ni sangat berbahaya sehingga jika mereka tidak berperanan dengan betul, mereka akan membawa orang lain ke kancah yang lebih BERBAHAYA!



1)Ayahnya




#Jaga anak-anak dengan keperibadian Islam. Khabarkan tentang aurat, ilmu Islam. Ketua keluarga tugasnya mencabar, susah. Diri sendiri kena jadi model buat anak-anak. Sebab tu sebelum menjadi ketua keluarga, dah prepare semua-semua tu, bukan bila umur dah mencecah angka 40 an baru nak belajar agama. Itu silap.





2)Suaminya




#Hiasi si isteri dengan akhlak mahmudah (baik), jagalah pergaulannya, bimbing si isteri dengan ilmu agama. Suami yang soleh dan ada pengetahuan agama itu penting untuk bimbing seorang isteri.




3)Abang-abangnya



#Jaga adik perempuan anda, lindungi mereka. Khabarkan tentang ilmu agama. Tentang aurat. Setiap langkah mereka apabila mereka keluar dan mendedahkan aurat, semua itu pada tanggungjawabmu. Jangan permainkan hati wanita kelak ia akan terjadi kembali kepada adik-adik perempuan kamu. Jangan rosakkan wanita lain, kelak ia akan menimpa kamu semula. Takut kan? Hidup macam roda, seorang lelaki yang permainkan atau rosakkan seorang wanita itu mungkin Allah akan balas kepada sanak saudara dia, adik beradik perempuan dia, atau anak-anak perempuan dia. Tak nak apa-apa jadi dekat diorang-diorang, wahai abang-abang sekalian, lindungilah kaum wanita. Jangan buat pelik-pelik.





4)Anak-anak lelakinya




#Patuhi ibu kamu, jika dia tersasar jalan, tegurlah ibumu, kamu juga anak yang soleh. Sesungguhnya hanya ibu-ibu yang baik dapat melahirkan zuriat dan keturunan yang baik-baik. (peranan suami dan si ayah)



4 golongan ni, jika tersilap arah, jika tidak tahu membimbing, sangat berbahaya. Perbetulkan kaum wanita melalui kaum lelakinya. Jika 4 golongan ini bijak memainkan peranan, saling tegur menegur, kaum wanita akan lebih selamat, lebih tahu hormat. Sebab itu Allah dah cakap, lelaki itu pembimbing. Kalau dikatakan wanita sangat mudah masuk neraka, ye, memang betul, jika dia tidak taat kepada suaminya serta tidak menjaga pergaulannya dan pemakaiannya dan wanita juga sangat mudah masuk syurga. Jika dia patuh kepada agama. 4 golongan ni juga terdedah dan mudah masuk neraka. Nauzubillah. Kerana mereka punya tanggungjawab jauh lebih besar, membimbing bukan untuk dibimbing.



Apr 22, 2011

KMPk - sebuah kenangan


Salam semua :)

Just nak share about the scenery of KMPk yang indah permai...

yang membuatkan diri sering termimpi mimpi...

dan kadang kadang sampai terngigau ngigau sebut nama KMPk..hua3

maklumlah kolej kesayangan semua kan...hehe

rindulah segala kenangan kat situ...

untuk mengabadikan kenangan itu,

saye nak letak edited pic around the KMPk!

tenunglah lama lama ye...hee
-
-
-
-
-
-
-
-

ni umpama pintu masuk la



dataran : tempat students lalu lalang



tu pusat sumber. nampak tak? -_-



masjid al-maghfirah



yang dekat sebelah kafe tu kolej kediaman aku-sri kerian



it is all the view kat 'stadium' KMPk-view dari atas



nampak tak tempat ufo mendarat tu? hahak 


best tau jalan jalan kat sini. aman je


kat belah kiri tu cubicle pensyarah


lecture hall,bilik tutorial,library dan makmal sains




hmmmm
-
-
-
-
-
errrrrr
-
-
-
-
-
ouhhhhhh
-
-
-
-
-
-
huaaaaa
-
-
-
-
-
-


=_='
-
-
-
-
-
penulis sedang mengimbau zaman muda muda... muda ke? hahak








em oke lah. pen off. zzzz....






notakaki : klik la kat gambar tu kalau nak view lebih jelas

Apr 16, 2011

Pesta Buku Antarabangsa KL



Wahhh! nak pegi! nak pegi!

ala,nak pegi jugak! wuwuu~~

*overexcited =_='


APA?
Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011

BILA?
22 April hingga 1 Mei 2011

DI MANA?
PWTC Kuala Lumpur

MENGAPA?
Ada sales! whoa!




So,jom kita meriahkan event kat sana yaw! Pakat pegi ramai2, bawakla family,kawan2,atok nenek pun boleh datang! Takde hal punya la. Hahaha. XD

And the most book yang saye nak sangat beli ialah:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Jeng jeng jeng...!!!



Owh owh! Novel latest HLOVATE lah!

Must buy it! Yippie! ^^


notakaki : harap2lah dapat pegi...

Apr 15, 2011

Bukan mudah nak berubah....


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...



"Sesungguhnya, Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri" (ar-Ra'd:11)






Eh, cop cop! macam pernah dengar je ayat ni...


Hehe..mestila..ambik dari buku VERSUS karya HLOVATE tu...


buku apa tu? Haa, ni dia...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



the most awesome novel ! =)




it is about the skaters life =)



Yup! i love reading this novel ! dah berkali-kali baca pun still tak bosan. Macam2 pengajaran yang boleh kita dapat from this novel. Ia mengisahkan tentang perubahan seseorang untuk menjadi insan yang lebih baik. Perubahan itu perlu dalam hidup. Cuma bagaimana kita mengaplikasikan perubahan tersebut dalam kehidupan. Perubahan itu tidak mudah, maka berusahalah! Semoga anda semua dapat menjadi yang lebih baik dari hari semalam. =)



Antara watak2 penting dalam novel ini:
















notakaki : perubahan sentiasa menunggu kita =)

Anda telah sedia ber'couple' jika...







notakaki : semoga pengalaman lalu mematangkan kita =)

Anda belum matang sekiranya...











Kematangan seseorang itu diukur dengan cara bagaimana dia meletakkan Allah di hatinya. Jika Allah terpinggir, anda tidak layak digelar matang. (owh saya jugaaa) Jangan menjangkakan walaupun umur anda sudah puluhan dan itu petanda matang, sebenarnya kita salah.


notakaki : pintu Taubat masih terbuka =)

Maaf,awak tak mampu cantumkan hati saya macam DIA


Mahu men'fix'kan hati?











Terima kasih,awak =)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tak, hati yang retak tak akan dapat dicantumkan kembali jika cuba untuk mengubatinya dengan cinta-cinta yang lain. Kesannya, skrip cinta akan berulang kembali. Ubat paling utama ialah dengan mengingati Allah. Istighfar. Lama benar tidak mengadu kepada Allah. Rindu. Bercinta dengan manusia lain rasanya. Bercinta dengan Allah, sungguh manis. Subhanallah. 

Avoid Ikhtilat

Bismillahirrahmanirrahim....











Allah dah bagi peringatan supaya kita menjaga perhubungan sesama lawan jenis. Hmm, tapi susah kita nak faham . Bukannya apa, kadang-kadang orang tu layan kita sama je macam kawan dia yang lain. tapi disebabkan hati perempuan ni mudah tersentuh, kita pun dah start sayang and etc etc pada kawan tu. Tapi sebenarnya dia biasa-biasa je. So girls, beware. The heart is fragile, so handle with care. =)