Sep 9, 2012

Sarawak - part 1


Haii! lebih kurang seminggu tak hupdate ni. Maklumlah, busy dengan orientasi hihik. Kalau nak tahu, aku baru je daftar masuk kat Universiti Putra Malaysia (UPM) Kampus Bintulu, Sarawak pada 1 September. Aku ambik Bacelor Sains Bioindustri, satu-satunya kos ijazah kat sana.

Hmm apa perasaan dapat pegi sana? Err no feeling. Just go with hope that I can survive there.  Mulanya, memang berat hati nak pergi. Tapi dengan sokongan banyak pihak, aku pun teruskan jugak perjuangan aku. Yang aku tahu, aku akan ke obersi (eh takpayah nak obersi sangat lah kann haha).

Firstly, aku tidur rumah sedare kat Putrajaya. Esoknye, pak sedare aku hantar aku dengan parents kat LCCT KLIA. Yeah itulah kali pertama aku nak naik flight muahaha. Alahh air asia je pungg. Sebelum naik flight, aku sempat makan mcD dalam LCCT (sebab kat Bintulu takde mcD. sobbss)

And finally, tibalah turn aku naik flight. weehuuu! rasa nervous semua ada.
So yeah, just see these pictures. So memorable.


















And lastly, aku dah sampai kat bumi Sarawak weh! HAHAHA bebuat tak caye lak. Thanks God sebab ada sorang kawan ayah ni yang banyak membantu kitorang. Dia tunggu kitorang kat airport, bawak kitorang pegi hotel, bawak pegi restoran, bawak pegi rumah dia, sampai la pegi UPM. What a kind man you know!

Kitorang menginap kat Riverfront Inn. Betul-betul menghadap sungai Sarawak. Boleh nampak kapal-kapal angkut orang dengan kayu balak haha.







And then...shopping ! pegi beli handicraft and souvineres untuk family kat semenanjung hihik. Bukan senang nak pegi Sarawak kan? Ecewahh haha.



wuwuwu kamek orang Sarawak sekarang ! HAHA


ini tempat menginap kamek




beli buah salak kat pasar tamu


Cerita pasal UPMKB ? Haa sabar sabar. Yang ni baru cerita pasal perjalanan ke sana. Wait for the next entry ye. Byee !

4 comments:

Budakkoko said...

cantik giler pemandangan atas flight uhh !

nahunabila said...

Budakkoko: haha kann? mmg cantik ciptaan Tuhan :)

lynndAmya said...

alaaa line lambat, xdpt nk loading pic awan2 tu, haha btw, take care ye kat sana.. (n_n)

nahunabila said...

lynndAmya: hehe takpe lain kali la tgk. k thanks ye :)