Feb 10, 2013

Bowling time !


Yeah bertemu lagi si kembar tiga Nabila dalam rancangan, 'Ke mana perginya bola bowling kalau tidak ke longkang'. Haha motip sangat tajuk tuu kan. Anyway, pada tanggal 6 feb yang lalu, my twins Nabila dari KL datang ke rumah iolls ! iolls sangat seronok dan gumbira hahaha. So, ceritanya, aku dengan adik lelakiku pergila jemput my twins kat KTM Ipoh. Adik aku lah yg drive sebab dia baru je dapat lesen kete. Aku je yang takde lesen lagi kahkah. Okay malu. So sesampainya di sana, masing-masing sangat excited terlompat terjerit sebab dapat bertemu sampaikan orang sekeliling pelik tengok kami. Apa kisah kan. Sampai je rumah, weolls pun terus snap gambar bersama konon nak hupdate kat fesbuk la kitorang dapat jumpa hikhik.


kami comel dan kami okay.


Pada esok harinya, 7 feb, weolls pun bercadang untuk keluar bersama. Dan ibu serta 2 orang adik aku pun ikut sekali kihkih. Plannye untuk bermain bowling. And know what, this is the first time dapat main bowling dengan mereka. Sebabnye, budak tudung hijo tu baru belajo main bowling hihi.


saya tinggi dan saya okay.


my mom dah mcm sebaye kami. awet muda lah katakan hiks


menunggu giliran untuk main


lihatlah senyuman manja gadis hijo tu. aww


Kalau nak tahu, adik aku yang umur 12 tahun dapat mengalahkan budak tudung hijo yang sudah berumur 21 tahun tu. Sebabnye, suatu keajaiban telah berlaku di mana secara tiba-tiba adik aku dapat strike sekali. Sebelum ni masuk longkang je -_- Ya, aku bangga dengan adikku. And my twin shud learn untuk tak masukkan bola bowling dalam longkang lagi. Ouh ye, mana gambar adik bongsuku itu ? Ekceli dia lah tukang tangkap gambar kami dan dia okay. 


itulah driver (acap) merangkap pakwe saya. okay tipu


muka gembira selepas main.
dari kiri: me, iela & nabieyl

At last, keputusan mengumumkan bahawa iolls jadi pemenang. hooraayy ! even markah tak sampai 100 pun sobbss (loserr gilaa), tapi iolls bangga. Anugerah untuk pemain paling sopan dimenangi oleh Nabieyl manakala anugerah pemain paling ganas dimenangi oleh iela haha. Lepas habis main, kitorang pun jalan-jalan kejap. Then, ternampak permainan kanak-kanak yang best, terus serbu sebab nak tangkap gambar. Eh kami dah 21 dan kami okay.

 

mari kembali ke zaman kanak-kanak. bajet comel lettew hehh


Antara kejadian lucu semasa bermain bowling:

adik bongsu : (pandang belakang & muka pasrah lepas baling bola. maklumlah asyik longkang je kahkah)
ieyla : eh, strike lahh !
nabieyl : tengok lettew, strike !
aku : fuyyoo strike ! hahaha
mama & acap : terer gilaa strike !
adik bongsu : hahh ? yeaayyyy !!! (sambil melompat)
kami : (ketawa berdekah sebab tak percaya)

Dalam hati aku berkata perkara ini amat mustahil. Aku pun tak dapat strike, tetiba adik aku pulak dapat hehh. Yang si ieyla dah cuak dah sebab dia bakal dapat kedudukan last haha. Pengajaran disini, jangan sesekali memperkecilkan orang lain. Manalah tahu sebenarnya mereka itu lebih hebat daripada kita. Hehe kbye !


shortnotes : Alhamdulillah, selesai menjalani operation. Cuti CNY kali ni akan dihabiskan untuk berehat di rumah saja. Doakan kesihatan saya.

2 comments:

♥ Miss Hearty ♥ said...

alololo...cumelnyer die :)

nahunabila said...

miss hearty: hihi thanks :)