Jul 31, 2013

Result Semester 2


As everyone knows, result final semester (untuk sesetengah Uni) dah pun keluar. Bagi yang pepandai and genius belaka tu, for sure lah senyum lebar je kann. Bagi yang macam saya ni yang macam errr taktahu lah nak habaq. Hopefully bersabarlah ye and redha je dengan result yang keluar. Hmm dipendekkan cerita, my result was down this semester. Berbanding sem lepas, jatuh satu anak tangga. Tapi syukurlah still okay lagi. Apa boleh buat, dah lepas dah pun wuwuwu.

Yang menjadikkan pointer aku jatuh semestinya killer subject iaitu kimia fizikal atau dalam bahasa omputihnye physical chemistry. Haih malu ah jadi bekas student matrics camni sebab benda tu dah belajar pun, just ulang tayang je hmm. Sem lepas math, sem ni kimia. Good job. Even dedua killer subject tu carry marks paling the highest antara subject yang lain, still tak dapat membantu. Selalu camtu. Terbalik dengan yang carry marks sikit, tapi dapat skor. Hm pelik.Yang pasal amali perladangan tak usah cakap la, memang dah agak akan teruk.

Anyway, nak cerita pasal kenangan exam yang macam hampeh gila bila ingat balik. Waktu paper etnik dengan titas, dedua paper tu tak cukup masa oii. Dahla dengan takde jam tangannye. Pastu tengah tulis tetiba dia cakap dah habis masa, sila letak pen. Pehh terus lelaju gabra tulis sampai sumorang dah keluar dewan still tulis. At last, lecturer subject tu sebut nama aku suruh berenti tulis. Berapa saat kemudian baru aku siap. Sampai berdiri-diri tulis jawapan kahkah. Lawak je bila ingat balik. Sem lepas lagila hampeh. Aku sampai terlupa nak bawak slip exam masuk dewan. Tapi dengan selamba badaknye pegi jawab exam. Dahla duduk depan sekali. Choii betul minah ni haha.

Adoi macam-macam la. Masuk dewan exam lambat toksah cerita la. Memang everytime masuk lambat. Sampai dah nak masuk pun still baca nota lagi. Pehh gelabah punya pasal. Nasib la seat kat depan. Senang nak cari. Kenangan exam korang macam mana pulak ? Hehehe. Hmm ekceli aku still rasa down dengan klasmate aku yang dapat dekan tu. Takpelah rezeki diorang. Next time bole try lagi. Ada lagi baki 6 sem lagi and lepasni takde killer subject yang 4 kredit macam math and kimia. Alhamdulillah. Hmm sometimes I wonder ? Tak boleh ke rendahkan sikit pointer untuk dekan tu ? T___T But you know kan, research uni mmg takla 3.5 above dekan. Paling kurang pun kena 3.75 above sobbss. K lah bye.

Notakaki : pssstt..taknak share ke result korang ? hihi

2 comments:

NurulAfiqah said...

Datang follow awak n nak jemput awak join GA ni..

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/simple-giveaway-by-era.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/klik-klik-syawal-by-cik-akak-comel.html (19/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/giveaway-rekaan-sendiri-by-eymasu.html (31/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/giveaway-raya-by-anemzahar-and-friends.html (22/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/1st-giveaway-for-kpopers-by-arina-aireen.html (1/9/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/mini-giveaway-by-nurrul-ellani.html (10/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/first-giveaway-by-sha-purple.html (31/10/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-by-eyqin-bilah-and.html (1/10/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/mega-top-up-giveaway-by-arni-dan-madihah.html (30/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-hari-raya-datang-lagi.html (20/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html (15/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/giveaway-ramadhan.html (15/8/2013)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-hannan.html (21/8/2013)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html (5/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/raya-giveaway-by-iman-zakaria-sabrina.html (9/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/ramadhan-giveaway-by-asma-sah.html (18/8/13)

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/6th-giveaway-by-aimi-wardina.html (sehingga peserta ke80)



** Dalam kurungan tarikh tamat contest/segment/Giveaway tersebut


tenku butang said...

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.. heee..

hai.. salam kenal,
follower no.447
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog