Apr 30, 2012

Perihal jodoh


Jodoh itu rahsia Allah.


Kata-kata di bawah ini saya ambil daripada seorang rakan.
Saya mahu highlightkan apa yang tertulis di sini.

" Jangan risau tentang apa yang kita dah lepaskan atas nama kebaikan. Bila kita sedang berubah jadi lebih baik, insya'Allah Allah pun akan simpankan seseorang yang sedang dalam perjalanannya menuju kebaikan juga. Adakala, Allah temukan kita untuk saling jatuh cinta, tapi belum tentu untuk bersama. Yakin satu perkara, ada sesuatu yang jadi rahsia di sebalik tiap peristiwa. Dan kita akan fahami, betapa agungnya kuasa Pencipta. " :)


for me, the words are so meaningfull. teringat kata-kata Ustzh Fatimah Syarha dalam Forumnya-Kau Tercipta untukku. "Apa yang kita miliki hanyalah untuk saat ini dan saat yang telah lepas. Saat selepas itu, belum tentu milik kita,"

Bersangka baiklah dengan Allah. Fikirlah secara positive, bukan negative.
Kerana tulang rusuk dan pemiliknya takkan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yg tepat menurut ilmuNya, insyaALLAH.
Tiada yang kebetulan melainkan semuanya telah dirancang.
Dan yg sebaik-baik merancang itu adalah ALLAH S.W.T ♥
Wallahu'alam.


yeah, dats true :')notakaki : Deena Bahrin had inspired me. She had been married baru baru ni. Dan dia telah membuktikan tentang love after marriage that full of barakah. So sweet. Jodoh dia datang ketika usia muda.No comments: