Dec 31, 2012

First day exam yang AFGJKDLN -.-

[Aritu cakap nak hupdate belog lepas habis semua paper kan. Penipu betul tuan belog ni. Dia degil nak cerita first day exam dia.]

Hai semuaa. Fuhh lega baru je habis satu paper tadi. Paper IT. Alhamdulillah dapat la jugak jawab even masa yang diberi tak cukup sampai rasa nak cakap kat pengawas peperiksaan tu," Boleh tambah masa lagi ? " Hmm kalaulah boleh. Anyway, tadi masuk dewan exam tanpa membawa slip exam. Haha bertuah punya budak. Nasib baik boleh masuk dewan. Lecturer IT aku tu pun sporting je dia. Dia cakap,"Ala masuk je. Diam-diam sudahh.." Haha lega ouh. Aku punyalah gelabah takut takleh masuk dewan. Biasalah first time ambik final exam kat Uni kan. Cehh alasan. Haha. Padahal benda kecik je pun. 

So, dengan tak sempat revise notes yang aku bawaknye, tetibe kena masuk dewan. Ohmaii. Sempatla jugak jeling dekat notes HTML yang coding jadah ape tah tuu. Masa orang dah nak jawab exam, baru aku duduk tempat aku. Dahla seat aku depan sekali. Pastu boleh pulak bertentangan dengan meja pengawas peperiksaan. Aku takut dia check je slip exam aku. Huaaa menangis. Tapi, pengawas peperiksaan tu buat bodoh je. Pandang aku pun tak. Huh nasib baik hensem. Dan bila dia cakap exam dah tamat, aku baru teringat tertinggal satu soalan essay. Memang terus hentam je tulis amende tah sampai banyak kali lecturer IT tu suruh berhenti menulis. -.-




Huhh aku rasa exam kali ni lah yang paling kalut sekali. Dengan takde slipnya, lupa no.tempat duduk la, datang lambat la, ape laa haihh. Hmm mungkin pengajaran bagi aku. So, lain kali kalau terlupa bawak slip exam masuk dewan, relax. Jangan gelabah. Buat muka kesian plus muka comel dekat lecturer. Yang comel tu wajib. Sure dia tak marah punya haha.

Habis exam je, terus pegi foodcourt sebab memang lapar la kan. Konon nak lunch la lepas exam tapi datang-datang je tengok banyak gerai tutup. Makanan pun tak banyak. So plan nak makan kat cafe kolej la. Tapi sebelum tu aku pegi jabatan nak amek slip. Masuk je bilik daftar kursus tu..ERGHH ! PAKCIK TUA YANG GATAI ! -.- huhh malas lah pulak cerita pasal pakcik gatai tu. Tapi aku memang anti sangat dengan pakcik tu. Serius GELI ! Tolonglahh aku rela berskandal dengan shark daripada pakcik tu. Eh kenapa terkeluar nama shark ni ? ARGHHH !


[aku gugel keluar gambar tak sopan ni]

Kbye. Until we meet again.

notakaki : Nak tahu kisah pakcik gatal ? Click sini : Kisah pakcik gatal


4 comments:

Aeda Zainal said...

Chill ja, hehe

Masmira Masri said...

hahahapakcik gatal?? annoying!

nahunabila said...

say NO to pakcik gatai ! Haha

lynndamya said...

hahaha, sama, first time amek exam, first time jugak tertinggal slip, tinggal kat umah member lak tu, dia simpankan...damn~ (-_-'), tp mmg neves kan, lg pulak klw dtg lmbat, haha...
btw, happy new year :D