May 23, 2012

Kisah Budak Sekolah #1


Salam dan hai.

First of all, jom layan dulu video ni



Bila cakap pasal sekolah rendah, semua pasti terkenang.
Mana tak ingat, zaman selekeh dulu. *tapi aku tak. err
Yela, mana taknya. Zaman sekolah rendah la kita baru kenal macam2 perkara.
Kita dapat kenal macam2 kawan.
Kita dapat kenal apa itu 'friendship'.


Siapa ingat lagi?
Kalau lelaki, suka main tutup tin, main pemadam seposen, main gaduh2 *err ade eh?
Kalau perempuan, suka main gelang getah, main zero point, main rumah2 guna pencil case.
Ahh banyak betul permainan zaman bebudak dulu kalau nak disebut satu persatu.

Dan kalau kita perhatikan,
Bebudak sekolah rendah ni dia suka compete each other.
Size matter? Ouh yeah.
Kita lihat contoh budak darjah 1. Means, baru nak masuk sekolah le katakan.
Masing2 akan lawan siapa punya beg paling besar, kaler siapa paling standard, pencil case siapa paling bertingkat, pen siapa paling colourful dan paling penting, botol air siapa paling kartun. 
Ops, sila terasa. *Aku lettew. hewhew

Pasal cinta? Eh apa pulak takde.
Kengkadang bebudak sekolah rendah ni lagi advanced tau.
Tengok je la zaman sekarang ni haa.
Budak darjah 2 yang belum sunat pun ada hati nak tulis surat cinta.
Yelaa, bebudak dah makin miang sekarang ni. Ehem.

Kalau nak cakap pasal surat cinta,
Eh aku pun pernah je dapat masa darjah 6 dulu. *kira matang le jugak kan? Hiks
Tapi aku kan inesen. Tak layan la cintan cintun ni.
Mak suruh belajar, bukan bercinta. *Ececeh
Hmm ni yang rasa nak cerita kisah aku ni.
Rasa macam best pulak mengimbau zaman hingusan.
So, suka ke tak, layan je eh? Peace!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku ingat lagi, masa itu darjah 6. Ya, aku merupakan seorang pelajar baru di sekolah itu. Sekolah yang terletak di kawasan bandar. Berbeza dengan sekolah dahulu. Yang aku suka, belakang sekolah tu ada bukit bukau. Memang aku suka la scenery indah macam tu. Makin membuatkan aku semangat nak masuk sekolah baru. 

First day aku masuk sekolah tu -----
Aku takut sangat takde kawan. tsk..tsk..yela aku ni pemalu orangnye *yaikss
Then, aku masuk kelas kedua. Ya, 6 Kembara.
Masa tu orang first yang aku kenal ialah Fatin.
Dan dia jugalah yang menjadi bestfriend aku sampai sekarang. *terharu

Tetiba, cikgu suruh aku duduk sebelah budak laki ni, Izwan.
Aku rasa dialah budak paling nakal kat sekolah.
Mana taknye, suka gaduh dan gaduh.
Tapi nakal2 dia pun, pandai.
Suka lawan dengan aku siapa dapat highest marks. Hehh.
Tapi, yang aku tasukenye, dia suka kacau aku.
Dan suka gosipkan aku dengan Adly. -,-

Memang happening sangat kelas tu.
Dengan bebudak yang havocnya, nakalnya. Haih, macam2.
Sehinggalah suatu hari, aku mendapat surat cinta.....


sekolah aku. haha

(bersambung)

6 comments:

nadia farhana said...

zaman sekolah zaman paling gembira :)

AmYSayLiVvie said...

best lah baca entry nhe . sambung cepat2 eaa . :]

nahunabila said...

of course dear. miss my school damn much :')

nahunabila said...

hehe. thanx 4 ur comment. ok, tunggu next entry k :)

ELFarahin said...

nak sambungannyaaaa!! cepat-2!! saya follow~~ ^^

nahunabila said...

haha sabar2. okay, smbungannye akn menyusul :) btw, tq 4 following