Jul 2, 2012

Entry of July




Salam dan hai. So, this is my first entry for July! Ouh firstly, nampak tak tulisan comel 'assalamualaikum' kat atas ni? Yeah, inilah pembaharuan kat blog ni. So lepasni, setiap entry akan dimulakan dengan lafaz 'assalamualaikum'. Eh kesempatan ni nak wish congrats kat team Spain yang berjaya jadi juara EURO 2012! They got 4 goals! I love U Fernando Torres! Hmm ekceli tak layan sangat bola ni but I still sokong Spain! *amboi kemain kau Senah

So yeah, dah sampai bulan 7 pun kite ni ek. Rasa macam baru je bercuti. Ekekeke. Hmm anggur-anggur yang ditanam kat belakang rumah pun dah semakin banyak. Tapi kadang-kadang menanam anggur je pun buhsan jugekk. Tapi apa boleh buat, hidup mesti diteruskan. *eh tetibe kann. Then, plan nak keje bagai tu tak menjadi la kot. Aku dah penat pegi carik keje sana sini tanya itu ini isi borang bagai dan tunggu call but at last, lepas sume keje tu not my taste, aku buat keputusan. Err takpayah keje laa. Dok umah tolong mak lagi bagus kan. Lagipun daripada keje dengan orang, better keje dengan mak sendiri kan? And mak aku cakap,'takpayah keje la, lagipun nak dekat bulan puasa dah,nanti penat,' So aku pikir, betul jugak tu. Hehe

Tapi ekceli kan, aku jeles tengok kekawan pegi keje carik duit sendiri ni. Yela, aku baru je nak plan beli phone baru. Bukan sekadar phone,tapi smartphone. But angan-angan takkan menjadi kalau takde inisiatif kan? T_T Tapi kann..kann..I have good news for me! Ada la sehari tu aku sesaje cakap kat mak,'err kalau akak dapat masuk U nanti,akak nak phone baru la, boleh?' Lepastu kann, mak jawab,'hmm yelaa. Samsung Galaxy je la ek,' Dan dalam hati aku rasa macam nak lompat. Kahkah tak sangka soalan aku diambil siyes. Tapi ada jugak kekawan yang bagi cadangan suruh beli HTC. But ntah kenapa, aku macam prefer Blackberry Curve sebab dia ohsem. Tapi bila aku cakap kat ayah,'akak nak Blackberry la yah,' and he said,'hmm beli Strawberry je la kak..' Ahh tak klakar okay -,- Dah,dah. Aku tau dah maknanye tu. Ye aku tau ayah selalu balik dari Cameron bawak strawberry bebanyak. Tapi,jawapan ayah tu buatkan aku nak tergelak. Haha. 

Ouh next week keputusan permohonan kemasukan ke IPTA bagi lepasan STPM/Matrikulasi/Asasi/Diploma/(setaraf) bagi Ijazah Pertama akan dikeluarkan. So, good luck lah ye kepada semua kekawan yang dok berdebar tunggu resultnye. Hmm aku pun takut jugak ni. Harap-haraplah mendapat yang terbaik ye. Just pray and tawakal. :)

Okay. Dan harapan saya untuk bulan Julai ni, saya nak menghabiskan cuti panjang yang berbaki 2 bulan lagi ni dengan sebaiknya. Maklumlah, bukan senang nak dapat cuti pepanjang ni kan. So my plans are.......







Taraaaa!!

  • Nak belajar memasak dan baking : Yeah, saya nak jadi seorang tukang masak yang pro macam Masterchef tuu. Hihik. But, I prefer baking dari cooking. Why? Because I love Chocolate cakes, cupcakes, and etc. 
  • Nak beli novel bebanyak dan baca : Ouh FYI, Hlovate's novel is my fav! Why? Because it was awesome. Penulisan yang digunapakai dalam novelnya sangat sempoi dan banyak pengajaran. Guess what, saya tak habis baca lagi Contengan Jalanan T_T. Sebab, dulu nak baca memang tak sempat. Maklumlah busy je kan. Ehee. But I will finished it!
  • Nak update blog selalu : Hmm kalau ada blog tapi malas update tak guna jugak kan. Well yeah, dulu memang takde masa sangat nak jenguk blog. Nak on9 pun susah. Pernah sebulan langsung tak update. Tapi semenjak cuti ni, amboi kemain kau Senah. Hari-hari ngadap blog. So I guess, at least, sehari satu entry. Ececeh yelatuu.
  • Nak layan semua movie : Ekceli kalau dulu, selalu je terlepas movie-movie yang latest. Orang dah tengok, kite tak tengok lagi. Hmm but now, I nak tengok semuaa yang dah terlepas tuu okay. Even cerita korea berepisod tu I nak jugak tengok. So, sekarang I suka layan Utube Forever Bebeh. 
  • Nak jumpa kekawan lama : Disebabkan ramai bebudak U dah cuti sekarang, so inilah masanya untuk bersuka ria! So kekawan, jom kite buat gathering. Ouh my primary school reunion at this July I guess. And for my secondary school reunion at this September. But, maybe tak dapat join reunion kat Teluk Batik tuu. srobss T_T

So yeah! I hope semua plan berjalan dengan lancar. Hopefully. Happy July uolls! Kbai.



6 comments:

Masha Meisters said...

hehe...best la nak dapat tepon baru :)
follow u :)

Woon Jie said...

comel r blog nih...like =)

nahunabila said...

Masha Meisters: hihik best sgt :)

nahunabila said...

Woon Jie: ouh thanks! :)

eyjalukman said...

kita pn sangatlah takot nk tggu upu ni haaa . adoi :3

all the best ;)

nahunabila said...

eyjalukman: huhu sme laa. berdebar je ni haa
btw, thanks and gud luck too :)